VINS
CELLER CADEVALL BLANC Anyada: 2022
Tipus de vi: blanc jove
Varietat: Xarel·lo
Procedència del raïm 100% vinyes gestionades al mateix municipi.
Tipus de sòl: Arcillo-calcáreo
Antigüitat de las vinyes: Entre 50 y 60 anys
Tipus plantació: En vas
Cultiu: No es llaura, coberta espontània i terra airejat manualment. Gestió de la vinya totalment a mà sense cap tipus de maquinària, només desbrossats i aplicació de tractaments. Treball minuciós de poda verda durant tots els moments necessaris de la campanya.
Data de vendímia: 1 de Setembre
Elaboració: Verema manual i selecció del raïm a la vinya en caixes de 10-15 kg. Entrada del raïm sencer, desrapat, trepitjat, premsat i desfangat estàtic del most resultant a 13ºC durant 24 hores. Arrencada de fermentació espontània als 4 dies sense addicció de llevats, fermentació en dipòsit d'acer inoxidable de 1000l a temperatura controlada durant tot el procés, maceració a les lies fines durant 3 mesos. Filtratge suau.
Data d'embotellat: Març de 2023
Graduació alcohòlica: 12,5 vol.
Producció: 515 botellas
Nota de tast: Té un bonic color groc palla. Aroma intensa a fruita fresca, amb notes elegants de fruites com la poma, albercoc i pinya. A la boca és voluminós i amable, molt ben perfilat i amb una textura sedosa que recorre el paladar. És refrescant i plaent, amb un final mineral. Un vi equilibrat i elegant amb una acidesa justa que fa un vi blanc jove rodó i sense necessitat de prendre'l excessivament fred.
Maridatge: Perfecte per acompanyar peixos, marisc, arrossos i pastes
Temperatura de servei: Recomanem entre 6 i 10ºC.
CELLER CADEVALL NEGRE Anyada: 2022
Tipus de vi: Negre jove
Varietat: Garnatxa i Carinyena
Procedència del raïm: 100% vinyes gestionades al mateix municipi
Tipus de sòl: Arcillos-calcari
Antigüitat de les vinyes: Entre 7-10 anys
Tipus plantació: En espatllera
Cultiu: No conreu, coberta espontà manualment. Gestió de la vinya totalment a mà sense cap tipus de maquinària, només desbrossats i aplic de tractaments. Treball minuciós de poda verda durant tots els moments necessaris de la campanya.
Data de verema: 11 de Setembre 2022
Elaboració: Verema manual i selecció del raïm a la vinya en caixes de 10-15 kg. Entrada del raïm sencer, desrapat, trepitjat. Arrencada de fermentació espontània als 3 dies sense addicció de llevats, fermentació en dipòsit d'acer inoxidable de 1000l a temperatura controlada durant tot el procés, maceració a les lies fines durant 3 mesos. Filtratge suau.
Data d'embotellat: Abril de 2023
Graduació alcohòlica: 14,5 vol.
Producció: 650 ampolles
Nota de tast: Té un bonic color vermell rubi. Aroma a fruita madura, amb notes elegants que recorden la cirera, picota i fruits vermells. En boca és intens, envoltat, fluid i plaent amb un final que torna un retronasal balsamic. Un vi amb caràcter i un taní present per la seva juventud que anirà afinant-se amb el temps. Recomanem decantar uns minuts abans de gaudir-ne.
Maridatge: Per gaudir amb carns a la graella, arrossos, llegums.
Temperatura de servei: Recomanem entre 16-18ºC.